top of page

Group

Public·14 members
Albert Nekrasov
Albert Nekrasov

The Queen's Gambit (2020) Magyar Felirat !LINK!


Hello. Nagyon tetszik a sorozat, mindjart vegzek is vele. Kerdesem az lenne, magyar szinkronrol tudni e valamit? Anyukamnak szerintem tetszene, de o felirattal nem szokott nezni szinte semmit, mert nehez kovetnie.
The Queen's Gambit (2020) magyar feliratA sorozat eredeti értékéből nem von le, de említésre méltó a magyar fordítás slendriánsága. A felirat bántóan felületes, érzéketlen a finom árnyalatokra. Még gyenge középszintű angol nyelvtudás mellett is zavaró az elnagyolt, puszta interpretációra korlátozódó munka. A sorozat kínálta hasonlattal élve a fordítónak sikerült elérnie, hogy egy szofisztikált stratégiákra épülő sakkjátszma pusztán fekete és fehér figurák tologatásának tűnjön.


A vezércsel magyar felirattal található a platformon, de ez abszolút jól van így. Az eredeti angol itt rengeteget dob az élményen, Anya Taylor-Joy hangja egészen különleges akusztikai élményt jelent.


A Netflix elég komolyan hozzásimult a hazai piachoz, mióta megjelent nálunk. Ez nem csak azt jelenti, hogy egyre több a szinkronizált tartalom (magyar felirat szinte mindenhez elérhető immár), de ráadásul felsorolják, hogy nálunk melyek a legnépszerűbb filmek és sorozatok. A hazai szívek lenyűgözésében pedig akad olyan sorozat, amely valóban bátran ajánlható. A The Queen's Gambit egy sakkbajnoknőről szól, illetve a sakkon keresztül az életről. Szinkron nincs, felirat van, Polgár Judit országában pedig ez egyenesen kötelező irodalom. A toplistát nálunk épp a Bridgerton vezeti, aminek magyar szinkronja is van. Ez (stílusában picit a fentebbi Nagy Katalinhoz hasonló) a könnyed, szórakoztató, kosztümös sorozat Shonda Rhimes (Botrány, A Grace klinika) produkciós vállalatának az alkotása. Kifejezetten szilveszteri kikapcsolódásként is fogyasztható. Gyerekeknek készült szuperhősfilm a We Can Be Heroes (szinkronos), de adott esetben az egész család is leülhet elé. 041b061a72


About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...

Members

bottom of page